Van de duurzame bakker

Waarom verpakken we ons brood elke week opnieuw in plastic broodzakken die we ná eenmalig gebruik als afvalplastic weggooien? Dat moet toch anders kunnen, dacht Jette Holkenborg. Ze meldde zich bij ons met deze vraag en samen hebben we daarop contact gezocht met Danny Haverkamp, eigenaar van Bakker Jos Knippenborg.

250.000 plastic zakken per jaar

Danny was direct heel enthousiast en was zich bewust van de afvalberg die we gezamenlijk creëren. “Alleen al in onze bakkerij”, geeft hij aan, “gebruiken we jaarlijks 250.000 plastic verpakkingszakken per jaar. Dat is slecht voor het milieu en bovendien kost het ook nog eens veel geld.” In ons gesprek met Danny hebben we gekeken naar de mogelijkheden. Het fenomeen is niet geheel nieuw en er zijn dus alternatieven voor de plastic broodzak op de markt. “Ik doe mee”, was meteen het duidelijke antwoord van Danny.

Zin in brood of gebak? Klik hier!
danny-haverkamp.jpg?nf_resize=smartcrop&w=510&h=580

De Bakker Jos Knippenborgbroodzak van katoen

En nog op dezelfde avond van ons gesprek hebben we een keuze gemaakt voor een alternatieve broodzak van katoen. Herbruikbaar, goed te wassen en heel belangrijk, het brood blijft er heerlijk vers in. En nog op dezelfde avond zijn er door Danny 1.500 katoenen broodzakken met opdruk besteld! Hoe gaaf is dat!!

Promotie en oproep om mee te doen

Op zaterdag 11 november hebben we bij de bakkerswinkels in Zieuwent en Lichtenvoorde op de stoep de nieuwe broodzakken gepromoot. Het was een mooie actie waarbij we de klanten hebben laten inzien dat het eigenlijk te gek is dat we élke week opnieuw zoveel afvalplastic produceren met elkaar. Het zal even wennen zijn, maar die katoenen zak is zo gek nog niet! De reacties waren erg enthousiast.

961e4b86-e47c-486d-b9a8-4617eab30912.jpg?nf_resize=smartcrop&w=510&h=580

Hoe werkt het?

Het werkt heel simpel: je koopt voor 1,95 euro een katoenen broodzakken. Aan de bakker geef je door dat je vanaf nu je brood niet meer in plastic verpakt wilt hebben. Kom je bij de bakker om je brood op te halen, dan heb je je eigen broodzakken van katoen bij je. De dame of heer achter de balie zorgt ervoor dat je brood, gesneden als je wilt, in jouw eigen broodzakken wordt verpakt.

De katoenen broodzakken zijn voor een 1,95 euro verkrijgbaar bij alle filialen van Bakker Jos Knippenborg. De bakker hanteert een gereduceerd tarief, waarbij de bakker het voordeel heeft géén plastic broodzak meer te hoeven kopen voor jouw brood. Doe dus vooral mee!!!

broodzak-geknipt.jpg?nf_resize=smartcrop&w=510&h=580

Meer weten over de actie?

Klik hier