Mag het licht uit?

Laat het donker donker en ontdek hoe mooi de nacht is tijdens de Nacht van de Nacht. De Nacht van de Nacht is een jaarlijks evenement georganiseerd door de Natuur en Milieufederaties. Tijdens de Nacht van de Nacht, dit jaar op 28 oktober, worden er door het hele land (gratis) evenementen georganiseerd in het donker.

natuur-en-milieu.jpg?nf_resize=smartcrop&w=510&h=580

Nu ook in Oost Gelre

Twee initiatiefnemers, de broers Huub en Martin Hummelink, gaan dit jaar ook in Oost Gelre een evenement organiseren tijdens de Nacht van de Nacht. Samen met Stichting Fratsen en van harte ondersteund door de Klimaatburgemeesters.

De broers hebben contact gezocht met de gemeente en zij hebben hun medewerking toegezegd. Hoe die medewerking er precies uit gaat zien is nog niet helemaal duidelijk. Het liefst willen Huub en Martin dat bedrijven, burgers én de gemeente in de Nacht van de Nacht de lichten zoveel mogelijk doven. Uiteraard mag de veiligheid van burgers daarbij niet in gevaar komen.

fratsen.jpg?nf_resize=smartcrop&w=510&h=580

Evenement op Minicamping De Appelboom

Naast het initiatief dat ze nemen om, samen met de gemeente, zoveel mogelijk kunstlicht in Oost Gelre te doven in de Nacht van de Nacht, gaan Huub en Martin óók een evenement initiëren. Het evenement gaat plaatsvinden op Minicamping De Appelboom en de organisatie is in handen van Stichting Fratsen. De camping bevindt zich in het buitengebied van Oost Gelre, waar donkerte minder uitzonderlijk is dan in de dorpen en steden. Een uitstekende plek dus om de Nacht van de Nacht te ‘vieren’.

Experts op hun gebied nemen je mee in de wereld van sterren, planeten en de maan, maar ook van de dieren die actief zijn tijdens de nacht. En natuurlijk kun je zélf de nacht beleven.

de-appelboom.jpg?nf_resize=smartcrop&w=510&h=580

Doe mee!!

Je kunt uiteraard meedoen aan dit bijzondere evenement. Kom op zaterdag 28 oktober 2023 tussen 20.00 en 22.00uur naar minicamping de Appelboom. Toegang is gratis!