klimaatburgemeesters-oost-gelre-13.jpg?nf_resize=smartcrop&w=1920&h=1080

Wie zijn wij

Benthe Papen en Barend Wassink

Wie zijn wij

Wij zijn Benthe en Barend. De een is 25, de ander 55 jaar oud. Sinds oktober 2022 klimaatburgemeesters van Oost Gelre. Daar zijn we trots op! Allebei zijn we opgegroeid en woonachtig in deze gemeente.

Maar door ons leeftijdsverschil behoren we tot een andere generatie. Dat generatieverschil is een bewuste keuze bij het zoeken naar een collega-klimaatburgemeester. Zo denken we samen de behoefte van een groot deel van jullie, onze mede-inwoners, te kunnen begrijpen en daar waar gewenst te vertegenwoordigen.

Benthe Papen

Ik woon samen met mijn ouders in het buitengebied van Zieuwent. Zelf ben ik dagelijks bezig met het klimaat: kleine dingen zoals het hergebruiken van materialen, zoveel mogelijk tweedehands kopen, de verwarming lager zetten maar ook zo min mogelijk plastic gebruiken. Ook hebben we om ons huis een voedselbos, drie zwigjes die zorgen voor biologisch vlees en hebben we kippen voor eieren. Onze zwigjes voeren we onder andere met overgebleven GFT-afval van de plaatselijke (super)markten. Zo draag ik mijn steentje bij.

Ik ben afgestudeerd als Toegepast Psycholoog en ben momenteel werkzaam als Coach Digivaardigheid bij het UWV. Mijn werk heeft dus geen raakvlakken met duurzaamheid en klimaat. Mijn intrinsieke motivatie om bezig te zijn met dit thema wil ik graag meegeven aan anderen in mijn rol als Klimaatburgemeester.

klimaatburgemeesters-oost-gelre-42.jpg?nf_resize=smartcrop&w=510&h=580

Barend Wassink

Ik woon samen met Corinne en onze twee meiden Neeltje en Mijntje in Zieuwent. Ons huis is voorzien van zonnepanelen en een warmtepomp. Daarmee wonen we ‘gasloos’ én energieneutraal. Ik werk bij wooncorporatie Wonion in Ulft. Als manager vastgoed ben ik verantwoordelijk voor het verduurzamen van onze woningen en het duurzaam ontwikkelen van nieuwe woningen.

Als vrijwilliger ben ik bestuurslid van Energiecoöperatie Zonnig Zieuwent. Samen met onze leden wekken we duurzame energie op via zon-op-dak-projecten. Daarnaast ben ik actief lid van de werkgroep Wonen van Zieuwents Belang. In overleg met gemeente en ontwikkelaars proberen we nieuwe, duurzame woningen te realiseren voor jong en oud.

Ik ben technisch opgeleid en heb vóór mijn baan bij Wonion 15 jaar in de installatietechniek gewerkt. Al met al heb ik inmiddels dus redelijk wat duurzame kennis op zowel bouwkundig als installatietechnisch gebied. Kennis die ik graag wil inzetten in mijn rol als klimaatburgemeester.

klimaatburgemeesters-oost-gelre-38.jpg?nf_resize=smartcrop&w=510&h=580

Benieuwd naar wat we doen als Klimaatburgemeester?

Klik hier